25.1.12

Movie moments

Različiti filmovi. Različiti momenti. 
Neke mnogo volim, neke manje, neke samo zbog jedne scene, rečenice ili zbog jednog lika...
Koji je vaš najdraži film svih vremena?

47 comments:

  1. predivno! nisam ih baš sve odgledala, neke scene su mi nepoznate, ali su momenti odlični!

    ReplyDelete
  2. Prelijepe slike! Prva i zadnja mi se najvise svidja :) Prva zato sto je lijepa haljina i opet mislim kako media zna nas prevariti ... Tako nesto ruzno ko cigara mogu napraviti da izgleda elegantna i sexy :D

    ReplyDelete
  3. ah kako se odluciti za omiljeni, isto kao i ti neke volim samo zbog jedne scene, recenice, zbog muzike, neke obozavam a gledala sam ih samo jednom, a neke koje volim manje gledala sam 15 puta...

    ReplyDelete
  4. Fantastičan odabir fotografija, mnogo mi se sviđa ideja!!! Ja volim jako puno filmova, ali evo možda da izdvojim "Could Mountain".

    ReplyDelete
  5. gledam sve sto stignem,i ne mogu izdvojiti samo jedan,upravo kao sto si napisala jedna scena,recenica,lik i film svrstam medju mnostvo omiljenih:))Odlicne fotografije,neke od njih daju sasvim novu dimenziju filmu iz kojeg su!

    ReplyDelete
  6. On, ona, dodir i cvece... ne znam koji je film u pitanju ali mi je scena divna! Hmmm... ne mogu da kazem da imam omiljeni film!

    ReplyDelete
  7. Ja sam nikakav filmofil i bas malo filmova sam gledala, pa mi se obicno desavalo da to sto sam pogledala mogla sam da gledam stalno po sto puta.Moj omiljeni je Cabaret!!!A Liza Minnelli mi je savrsena i zelim da budem bas kao ona u tom filmu.Da pavam, plesam, da nosim kratku kosu i siske u spic, da su mi na ocima sljokice i umetne trepavice, da nosim bunde i krzno, cak i da pusim sigaru~~))
    Eto toliko mi se svidja Cabaret !!

    ReplyDelete
  8. Neke momente znam, neke ne, ali fotografije su super odabrane tako da cak iako su iz razlicitih filmova idu nekako jedne sa drugima... <3 Ja tako volim Scent of a woman, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, He loves me, he loves me not-mada to su mi filmovi koji mi se trenutno gledaju, imam puno filmova koje bas volim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. He loves me, he loves me not mi je nekad davno bio omiljeni film. Zaboravila sam na njega...;) A Scent of a woman baš volim.

      Delete
  9. Meni se stalno menjaju omiljeni filmovi.Koliko dobrih scena:)Divan post:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, znam, i meni! A toliko je divnih i dobrih filmova da bukvalno imam spiskove u glavi...;) Hvala!

      Delete
  10. awesome selection, we love it!!


    xx, Sabinna and David

    ReplyDelete
  11. ja ne mogu da kazem omiljeni, posto imam omiljene po sezonama. na primer za ovo doba godine najbolji je Love Actually <3
    bilo bi lepo da dodas iz kojih su filmova scene. neke znam, ali dosta njih su mi nepoznate, a deluju divno :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Htjela sam popisati filmove iz kojih su scene, ali u tom momentu nisam imala baš puno vremena. Ako želiš, mogu ti poslati koji su filmovi u pitanju...;)

      Delete
  12. Odlične slike, meni su nekako najupečatljivije ona s parom ispod kišobrana i ruke na stolu koje se dodiruju, ne znam zašto, imaju mi nešto... Što se tiče filmova, od zimskih definitivno Love Actually, a za sve ostale sezone American Beauty!

    ReplyDelete
  13. ne znam taj ,gde stopalima stoje na jajima!sta je to??

    ReplyDelete
  14. Ah, Blue Valentine....pa jos kad peva Grizzly Bear <333333

    ReplyDelete
  15. Ne svih vremena, ali od ovde prikazanih - Atonement. Plakala sam kao kisa... U bioskopu! :)

    ReplyDelete
  16. najlepše filmske scene su u Ameliji. Definitivno.
    Scena kad ona prelistava album u svom krevetu a okolo su Vermerove slike i crvene tapete.
    Scena kad Amelija baca kamenčiće sa mosta u reku. Zelena reka i njena crvena haljina.
    Scena kad kupuje zeleniš u bakalnici kod onog nadobudnog prodavca-tamno bordo-braon jakna, crveni kišobran na bele tufne i čelično plava kišna pozadina.
    Scena kad sprema svoj čuveni kolač. Tufnasta tamno zelena haljina, tamno cigla tapete, trakasta zavesa od perlica i mačka koja prolazi kroz zavesu.
    Scena kad ispisuje meni na staklu u kafiću. Bež tufnasta košulja, suknja visokog struka sa sve keceljom preko i tužna tužna faca kad onaj njen pomisli da je Amelija u stvari neka obična cura u helankama. I onda se ona prospe po podu kao kiša.
    Scena kad zakasni na poslednji voz pa spava u fotomatu u tamno zelenom kišnom mantilu iz koga viri baštenski patuljak.

    Obožavam ovaj film i mogla bih da ga gledam zilion puta. Velika je nepravda što nisi stavila bar jednu scenu iz Amelije. Ovo su sve neki noviji filmovi koji nisu ni približno dobri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sladak film. Audrey Tautou je stvarno divna. Opet, ja ga lično ne volim baš nešto. Zato mi je valjda samo sladak.
      Ali sve ove scene ovako napisane na jednom mjestu, stvarno lijepo...;)

      Delete
  17. ovo je predobro, odlicni filmovi i fotografije u jednom postu, dve moje velike ljubavi! Divota!

    ReplyDelete
  18. Slaba sam na Antonement pa mi nekako zaseni sve ostale... Totalno nerealno ali tako je. :))) Ej, naletela sam večeras na ovo i pomislim baš na tebe. Tvoja šolja čaja definitivno: http://www.guardian.co.uk/artanddesign/gallery/2012/jan/05/eve-arnold-memorable-photographs

    ReplyDelete
  19. A sve moji filmski favoriti. Posebno sam slaba na Coppolinu estetiku i senzibilitet. A slika br. 22 - je li to Pierrot Le Fou? Baš ovaj tjedan imam jedan post posvećen Anni Karini.

    ReplyDelete